Med Scratch kan du programmere dine egne interaktive historier, spil og animationer. I Scratch bliver fristilen til en animationsfilm, og fortællinger kan gøres interaktive, så den samme historie kan have flere handlingsforløb.

I Scratch kan du også udvikle egentlige spil, hvor der skal tages hensyn til forskellige deles opførsel og samspil.

Scratch hjælper børn og unge med at tænke kreativt og logisk og med at arbejde sammen med andre. De udviklede produkter kan let deles med andre på blandt andet Facebook, SkoleIntra og Skoletube.

Scratch er på dansk, og værktøjets målgruppe 0. til 5. klassetrin.

Fag og mål

Når Scratch anvendes korrekt, hjælper det med at opfylde målene i flere forskellige fag – også flere end dem, vi nævner her.

Dansk

Når eleverne laver præsentationer i Scratch, lærer de at styre skriveprocessen fra ide til færdig tekst, og de lærer at tilpasse sproget til genre og situation. De lærer også at udtrykke sig i billeder, lyd og tekst, ligesom de naturligt anvender computeren som redskab.

Matematik

Opbygningen af Scratch betyder, at eleverne har behov for at anvende flere af de matematiske kompetencer; i særdeleshed tankegangskompetence, problembehandlingskompetence og ræsonnementskompetence.

Håndværk og design

Udover at inddrage it som et naturligt redskab i designprocessen skaber Scratch rammerne for at afprøve forskellige designprocesser.

Tværfagligt

Scratch kan med fordel bruges til at bygge bro mellem forskellige fag. Eleverne kan lave spil til læring af geografi, natur, videnskab og meget mere og på den måde bruge deres kompetencer i ét fag til at udvikle kompetencerne i et andet.

Online materiale

Scratch JR brikker – Lad eleverne programmere hinanden.

Guide: Sådan opretter du en lærer-konto og dine elever

Kurser og materiale

Det syngende fødselsdagskort
Det syngende fødselsdagskort
Den første bog i Scratch-serien giver en grundig og kreativ introduktion til Scratch med opskrifter på, hvordan børnene selv kan lave tegnefilm, et interaktivt fødselsdagskort, kunst, quizzer og spil. Bogen vil også indeholde ideer til selv at udfolde sig kreativt, men generelt vil fokusset være på at få børnene til selv at tænke kreativt og bruge Scratch til, hvad end de kunne tænke sig.
not rated 189,00 DKK Læs mere
Lav computerspil på din iPad
Lav computerspil på din iPad
Lær at lave computerspil på din iPad, din PC eller Mac, din Chromebook eller din Android. Med denne bog kan børn i alderen 7 til 14 år lære at programmere og lave computerspil. Mindre børn kan lære det sammen med deres forældre. Bogen anvender programmeringsværktøjet Scratch. Det er gratis at benytte, på dansk og helt fri for reklamer. Det er et visuelt programmeringsværktøj, så børnene kan programmere uden at huske på kryptiske udtryk, og perfekt placering af semikolonner, og andre specialtegn.  
not rated 199,00 DKK Læs mere
Lær at lave computerspil
Lær at lave computerspil
Denne bog er udsolgt. Vi anbefaler, at du i stedet forudbestiller Lav computerspil på din iPad som er den nye udgave af bogen. CodeDog lærer børn at programmere Med denne bog kan børn i alderen 7 til 14 år lære at programmere og lave computerspil. Mindre børn kan lære det sammen med deres forældre. Bogen anvender programmeringsværktøjet Scratch. Det er gratis at benytte, på dansk og helt fri for reklamer. Det er et visuelt programmeringsværktøj, så børnene kan programmere uden at huske på kryptiske udtryk, og perfekt placering af semikolonner, og andre specialtegn.
199,00 DKK Læs mere