Klar til at hjælpe i forsøgsfag i folkeskolen

posted in: Nyheder | 0
Edison-programmering
Programmering af Edison-robotten fra iPad

Endelig kommer informatik og digital skabelse på skoleskemaet! Til at starte med som et valgfag som lige nu har arbejdstitlen Teknologiforståelse.

Ganske fornuftigt startes der ud med et forsøgsfag, så der kan indsamles erfaringer med, hvad der fungerer bedst på de valgte klassetrin.

Hos App Academy står vi naturligvis på spring for at hjælpe. I de fire år, vi har eksisteret, har vi undervist tusindvis af elever på alle klassetrin i informatik og programmering, og vi glæder os til at bidrage med vores erfaringer i udviklingen af det nye folkeskolefag.

Når det handler om digital skabelse er der mange muligheder i udskolingen. Det kan være helt fra programmeringsprojekter, som foregår fuldstændigt på computeren, over programmering af robotter til at skabe sin helt egen digitale verden med sensorer og automatisering baseret på micro:bits.

Vores grundtanke har altid været, at læringen er vigtigere end værktøjet. Vi synes ikke, det er vigtigt, om eleverne programmerer den ene robot eller den anden. Vi rådgiver naturligvis gerne om indkøb af teknologi.

Er du på udkig efter teknikker til information i udskolingen for at prøve noget af i forsøgsfaget, så kan vi anbefale dig at kigge på programmering i Blockly og Python, robotterne Edison og Lego Mindstorm og micro-controlleren micro:bit.

Deltager du i forsøgsfaget, og har du lyst til en snak om mulighederne, så sæt kaffe over, så kigger vi forbi – eller kom til os og prøv kontorets nye kaffeautomat. Kontakt Kristian Langborg-Hansen (telefon 51 922 722 eller e-mail kd.ymedacappanull@hlk) for at aftale tidspunkt.