Eleverne laver mobile apps på Albertslund Lilleskole

posted in: Cases, Nyheder | 0

Af Katrine Svendsen

App Academy afholdte i efteråret et 3- dags langt kursus, på Albertslund Lilleskole. Kurset startede tirsdag d. 31. oktober, og sluttede torsdag d. 2. november. Kurset var for både lærer og elever, og handlede om programmering. Lærerne og eleverne, skulle udvikle en simpel app, med softwaren Aquro.

“Jeg lærte dem lidt overordnet om hvordan man udvikler apps. Derefter lærte de lidt om hvordan man strukturer en app med undersider, laver bokse, og grafik”, fortæller Morten Barfod Søegaard som afholdte kurset.

Hele kurset var bygget om omkring det at lave en spareapp. I appen skulle man kunne tage et billede af en ting man overvejede at købe, og skrive hvad den koster, og hvor man er. Derefter ville appen regne ud hvor stor en besparelse, man havde gjordt over tid ved ikke at give efter for sine impulser.

Det er vigtigt at børnene allerede i folkeskole lærer om app-udvikling, der er nemlig stor mangel på udviklere. Copenhagen Economics vurderer at vi i løbet af de næste fem år vil kunne skabe 30.000 nye jobs. Grunden til dette kan være muligt, er fordi vi her i Danmark er gode til at udvikle apps. Men derfor er der stadigvæk kraftigt brug for nye udviklere, for at dette overhovedet vil kunne lykkedes inden 2021.

Skaberen af Endomondo – Mette Lykke – har i et interview med TV2, fortalt lidt om hvordan man skaber en succesfuld app.

“Det aller vigtigste, er at man løser et problem for brugerne”.

Hun mener desuden også det er vigtigt børnene lærer om app-udvikling, så vi så hurtigt som muligt får nye udviklere på banen.