Hvorfor er Micro:bit så populær? Hvad er det den kan – og kan den overhovedet bruges til undervisning i skolen i Danmark?

Måske så du den på Bett-konferencen i januar. Eller måske har du hørt om den, som BBC’s store satsning på at lære engelske skolebørn at programmere. Nu kan du få din egen, og samtidigt lære, hvordan du kan bruge den i din undervisning.

microbitMicro:bit er en mikrocomputer i cirka halv størrelse af et Dankort. Den har 25 lysdioder på oversiden, to knapper der kan programmeres, og der er indbygget kompas og accelerometer. Flere sensorer kan kobles til.

Eleverne programmerer den i et visuelt værktøj i stil med Scratch eller i tekstbaserede sprog.

Micro:bit er allerede i hænderne på en million engelske elever, i det der svarer til 5. klasse. De lærer om teknik, IT og matematik – og så lærer de at være skabende, kreative, innovative og at samarbejde på nye måder – mange af de færdigheder, der kaldes 21st century learning skills.

Selvom der er forskel på det danske og det engelske skolesystem, er vi sikre på, at Micro:bit også bør have en plads i de danske klasser; ikke mindst fordi man får utroligt meget for prisen; Micro:bit kan fås for under 200 kr.

Kom i gang med Micro:bit

Start med at købe dit helt eget Micro:bit-startsæt – til en god pris

Vælg så, hvor meget du selv vil gøre, og hvor meget, du vil have os til at gøre.