programmering_edison

Børn fortjener at lære, at robotter er noget som de selv styrer. Edison er en lille LEGO-kompatibel robot, der kan styres på mange måder. Børnene kan programmere Edison fra iPad, andre tablets eller computer med programmet EdWare.

På denne workshop lærer børnene Edison-robotten at kende. Robotten viser os, hvordan man kan tage kontrollen og være den der styrer. Lokalet kommer til at vrimle med små selvkørende robotter, når børnene kaster sig ud i robotstyring og programmering. Efter en halv times introduktion kan de styre robotten.

Edison er en lille LEGO-kompatibel robot, der kan styres på mange måder. Børnene kan programmere Edison fra iPad, andre tablets eller computer med programmet EdWare. EdWare er et visuelt programmeringssprog, som indeholder klassiske elementer såsom funktioner, løkker, variabler og forgreninger, som går igen i alle programmeringssprog.

Deltagerne lærer…

  • at robotter er noget som de styrer
  • lidt om programmering, mens de leger

Indhold af Lær og leg med robotter 10-14 år (workshop)

Workshoppen indeholder en introduktion til Edison-robotten på ca. en halv time, hvorefter børnene får lov til selv at prøve at styre den. Forældre må gerne være med.

  1. Introduktion
  2. Styr Edison med stregkoder
  3. Prøv selv
  4. Sådan programmerer du Edison selv med EdWare
  5. Prøv selv

Praktiske oplysninger

Målgruppe: 10-14 år
Varighed: 4 timer
Antal deltagere: 20 børn + evt. forældre

Deltagerne skal selv medbringe bærbar computer eller tablet (eller låne en af arrangøren)
Arrangøren skal sørge for projektor og trådløs internetadgang.
App Academy medbringer materialer og en robot pr. barn.