Kunstig intelligens (artificial intelligence eller AI) og maskinlæring kommer til at forandre vores verden og den måde, vi bruger computere på. Derfor er det vigtigt at lære, hvordan teknologien virker, hvad den kan bruges til, og hvilke muligheder og begrænsninger, der er.

Vi har sammensat et spændende fire-timers program for hele skolen, hvor alle klassetrin lærer om kunstig intelligens, og prøver at bruge teknologien på egen hånd.

Dagen består både af aktiviteter som hele skolen laver i fællesskab og af aktiviteter, der laves klassevis. Aktiviteterne varierer på indskoling, mellemtrin og udskoling, så alle oplever at blive udfordret på deres niveau.

Aktiviteterne i klasserne gennemføres af en af klassens lærere. Hver lærer modtager på forhånd materiale til at igangsætte og gennemføre aktiviteterne. Nogle aktiviteter kræver computere, ipads eller telefoner.

Program

Hvad kan kunstig intelligens gøre for dig? (15 minutters oplæg for alle)
Prøv kunstig intelligens (30 minutters aktivitet)
– Indskoling: På skattejagt med kunstig intelligens
– Mellemtrin: Spil tegn og gæt med computeren
– Udskoling: Snak med bøger

Pause

Hvordan lærer computeren (15 minutters oplæg for alle)
Lær som en computer (15 minutters aktivitet for indskoling)
Hvordan lærer computeren fortsat (15 minutters oplæg for mellemtrin og udskoling)
Gør din computere klogere (60 minutters aktivitet for alle)
– Indskoling: Forklar med fagter
– Mellemtrin: Lær computeren at tale med dig
– Udskoling: Bliv klogere med data

Pause

Den kunstige intelligens i fremtiden (15 minutters oplæg for alle)
Debat om kunstig intelligens – er det godt eller dårligt (30 minutter for alle i egen klasse – forskellige debatoplæg ti hver aldersgruppe)

Mere info

Er du interesseret i at høre mere om denne spændende temadag om kunstig intelligens og maskinlæring, så kontakt Morten Barfod Søegaard