Selve App Inventor behøver ikke blive installeret. Værktøjet kører direkte fra internettet i din browser, og du behøver ikke have specielle programmer på din computer. Du kan bruge App Inventor både på Windows og på Mac.

Det kan være, at du er nødt til at installere nogle programmer for at teste dine apps. Det kommer an på, hvordan du vil gøre det. Der er tre muligheder.

Hvis du har en Android-enhed, og du kan sætte den på det samme trådløse netværk som din computer, behøver du ikke installere noget på computeren. Denne trådløse installation er den simpleste, og den anbefales, hvis det kan lade sig gøre. Den beskrives senere.

Har du ikke en Android-enhed, eller vil du af en eller anden grund gerne teste dine apps på computeren i stedet for telefonen, skal du installere en emulator på din computer. En emulator er et program, der får computeren til at opføre sig som en telefon, så den kan afvikle apps – se afsnittet Installation af emulator.

Hvis du ikke har mulighed for at få computeren og telefonen på det samme trådløse netværk, må du slutte telefonen til computeren via USB. Det er lidt besværligt – især hvis du bruger Windows på computeren – og bør være den sidste udvej.

AI2 companionUanset hvilken løsning du vælger, starter du App Inventor ved at gå ind på adressen ai2.appinventor.mit.edu.

Trådløs installation

Den trådløse installation er den simpleste, fordi du ikke behøver nye programmer på din computer. Du skal blot installere appen MIT AI2 Companion på din Android-telefon eller tablet.

Appen ligger i Google Play, og du kan installere den direkte fra din telefon således:

  1. Start appen Google Play
  2. Søg efter MIT AI2 Companion
  3. Tryk på appen med samme navn.
  4. Tryk på knappen Installer
  5. Godkend appens tilladelser.

Bemærk, at der også findes en app, der hedder MIT AI Companion (altså uden to-tallet). Den bruges sammen med en tidligere udgave af App Inventor, og den kan ikke bruge til det vi laver.
Appen bliver nu installeret. Når vi har lavet vores første app ser vi på, hvordan vi bruger appen til at få den over på telefonen.

Installation af emulator på Windows

Før du kan installere emulatoren, skal den downloades. Det kan du gøre her.

Når programmet er hentet, skal du starte det. Det kan være, at Windows viser dig en sikkerhedsadvarsel om, at det kan være farligt at køre programmer, der er hentet på internettet. Det er rigtig nok, men App Inventor er nu ganske sikkert, så du skal bare trykke på knappen Kør.

Programmet er en guide, som leder dig gennem installationen. Du bør ikke ændre på placeringen af App Inventor, men det er en god idé at notere, hvor programmet installeres. Du kan få behov for det senere.

Næste gang du starter din computer, vil App Inventor automatisk starte og køre i baggrunden. Du kan se det på, at du får et lille App Inventor-ikon i din proceslinje.

Installation af emulator på Mac

Første trin i installationen af emulatoren er at hente den. Det kan du gøre her.

Når du har hentet emulatoren, skal du installere den ved at dobbeltklikke på den fil, du hentede. Det starter installationsguiden. Gå gennem guidens trin. Lad være med at ændre hvilken mappen programmet installeres i.

Måske bliver du undervejs bedt om at indtaste din adgangskode for at bekræfte, at du vil installere programmet. I så fald skal du indtaste den adgangskode, du normalt bruger til at logge på computeren med.

Installation med USB

Det er en smule kompliceret at koble telefonen til computeren via USB, så du bør kun vælge denne løsning, hvis du ikke har andre muligheder. Inden du kan oprette en USB-forbindelse, skal du først installere MIT AI2 Companion-appen på din telefon, som beskrevet i afsnittet Trådløs installation. Dernæst skal du installere emulatoren som beskrevet i afsnittet Installation af emulatoren.

Når du har installeret de to ting, skal du indstille din telefon til at kunne bruges til app-udvikling. Det betyder, at du først skal finde ud af, hvilken version af Android du har. Det gør du ved at starte appen Indstillinger og vælge punktet Om telefonenVersionsnummeret vises så i feltet Android-version.

Hvis du har Android version 3.2 eller mindre, skal du starte appen Indstillinger, vælge punktet Applikationer og sætte flueben ved Indstillinger for udviklere og USB-fejlretning.

Hvis du har Android 4.0 til 4.2.1, skal du åbne appen Indstillinger og vælge punktet Indstillinger for udviklere. Der skal du sørge for, at indstillingerne er slået TIL øverst i appen, og at der er et flueben ved punktet USB-fejlretning.

Hvis du har Android 4.2.2 eller nyere, er Indstillinger for udviklere skjult som udgangspunkt. For at vise dem skal du åbne appen Indstillinger, vælge punktet Om telefonen og trykke syv gange på feltet Versionsnummer. Følg derefter trinene for Android 4.0 ovenfor.

Når telefonen er sat op, kan du slutte den til computeren via USB. Har du Android 4.2.2 eller nyere, bliver du spurgt om du vil tillade USB-fejlretning. Vælg Ja til det. Du bliver kun spurgt første gang, du slutter til computeren.

Start nu programmet AiStarter, som blev installeret sammen med emulatoren. Nu kan du teste, om forbindelsen virker på adressen http://appinventor.mit.edu/test/ 

Kan du ikke få forbindelse til telefonen, kan det være nødvendigt at installere den software, der fulgte med telefonen, igen.