Hour of Code er et internationalt projekt, der har til formål at sikre alle børn mindst én times undervisning i programmering i løbet af et skoleår.

Projektet støttes af en række kendte personligheder fra IT-branchen, blandt andre Microsofts Bill Gates og Facebooks Mark Zuckerberg.

Som en del af projektet er der udviklet forskellige læringsværktøjer, der kan anvendes online, og en række af disse er oversat til dansk.

I 2014 deltog cirka 40 danske skoler i Hour of Code, der i år afholdes i uge 50 (7. – 13. december)

Hvis du vil deltage i Hour of Code, har vi kurser, der kan hjælpe dig med at komme i gang – uanset om du er underviser eller privatperson.

Du finder Hour of Code-værktøjerne på www.code.org.

Kurser om Hour of Code

App-udvikling – 2 lektioner for elever i 6. – 9. klasse
App-udvikling – 2 lektioner for elever i 6. – 9. klasse
Dette online-undervisningsmateriale giver dine elever mulighed for at lave deres egen app. Materialet består af korte videoer, som gennemgår emnerne og opgaver, som eleverne skal lave. Kurset inspirerer elevernes kreativitet, og de laver deres egen, personlige app i løbet af forløbet. I materialet er der desuden en lærervejledning. Prisen giver adgang for en klasse eller et hold på op til 30 elever og en lærer.  
not rated 495,00 DKK Læs mere
I gang med micro:bit – 2 lektioner til 5. – 7. klasse
I gang med micro:bit – 2 lektioner til 5. – 7. klasse
Micro:bit giver uendeligt mange muligheder, men hvor skal eleverne starte? Dette kursusmateriale får eleverne i gang med micro:bit. De prøver at lave deres egne programmer, hvor de bruger forskellige af micro:bits sensorer. Materialet er tilpasset 2 x 45 minutters undervisning. Det består af videoer, som eleverne ser på egen hånd, og opgaver som skal udføres på micro:bit. Eleverne kan med fordel arbejde i par. Prisen dækker adgang for en klasse eller et hold på op til 30 elever og 1 lærer.
not rated 495,00 DKK Læs mere